Легалізація заробітної плати – важлива тема сьогодення

09 авг, 14:09

На державному рівні створюються умови, сприятливі для легалізації заробітних плат. Так, із прийняттям Закону України від 24 грудня 2015 року № 909 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», скасовано залежність розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від класу професійного ризику виробництва страхувальника, утримання єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування з найманих працівників та встановлено єдиний розмір ставки єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі 22%.
Зміни в законодавстві є позитивним кроком для забезпечення конституційних прав і соціальних гарантій працюючих громадян, зокрема щодо збільшення розміру заробітних плат.
Йдеться про „тіньові” заробітки, з яких не утримуються податки та не здійснюються відрахування до Пенсійного фонду. Це негативно впливає не лише на економіку країни, а й на самого працівника. Адже, громадяни, які погоджуються отримувати зарплату в «конверті», не лише сприяють розвитку «тіньових схем», а й позбавляють себе соціальної захищеності - гідної пенсії в майбутньому, лікарняних, декретних виплат, отримання банківських кредитів тощо.
Як керівники підприємств, так і наймані працівники повинні усвідомити, що час дешевої робочої сили відходить у минуле. Роботодавці мають дотримуватися законодавства про оплату праці та дбати про добробут та захищеність у майбутньому своїх працівників.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210032.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua