Доступ до публічної інформації – право кожного

09 авг, 15:46

До ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві за січень-липень 2016 року надійшло 134 запити про надання публічної інформації, із них: від юридичних осіб – 108 та 26 від фізичних; 81 запит надійшов поштою, 11 – електронною поштою та 42 особисто від запитувача, що на 39 запитів більше в порівнянні з кількістю запитів про надання публічної інформації  за січень - липень 2015 ріку.
Відкритість та доступність публічної інформації є свідченням прозорої роботи органів державної влади, а отже і зростання довіри до неї громадян.
Запити стосувались актів перевірок, договорів про визнання електронних документів, щодо сплати податків, податкового компромісу, інформації про юридичних осіб, банківських рахунків, щодо облікових даних, податкової заборгованості, податкових декларацій, залишку коштів на рахунку в системі електронного адміністрування, повернення надміру сплачених коштів.
На всі запити надані вичерпні відповіді у законодавчо встановлені терміни. У 24 випадках у наданні інформації відмовлено відповідно до статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації», на 81 запит надано відповіді, 29 – передано за належністю.
З інформацією щодо форми запиту на публічну інформацію та порядку її подання можна ознайомитися на суб-сайті ГУ ДФС у м. Києві.
ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві



Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210043.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua