У Києві фіскальною службою припинено діяльність центру мінімізації митних платежів

12 авг, 08:42

Встановлено, що група зловмисників, використовуючи підконтрольну групу імпортерів, підприємств-нерезидентів та групу фіктивних компаній, надавала підприємствам реального сектора економіки послуги з ухилення від сплати митних платежів, підробки та використання документів, що надаються для митного оформлення, а також організовувала роботу з ввезення товарів на територію України.
Отримавши замовлення, організатори і учасники центру, вступивши в злочинну змову, організували ввезення на територію України санітарно-технічного обладнання, тканини, одягу, взуття, іграшок, інструментів та інших ТМЦ за заниженою митною вартістю.
Маючи ділові зв'язки за кордоном з представниками заводів з виробництва зазначених товарів, вони купували у підприємств-нерезидентів оптові партії, а для мінімізації митних платежів зловмисниками були виготовлені підроблені печатки 17 підприємств-нерезидентів.
 Надалі, використовуючи зв'язки на митниці і маючи печатки, вони здійснювали заміну супровідних документів і надавали для митного оформлення підроблені комплекти документів із заниженою фактурною вартістю. Обсяг ввезених таким чином товарів складає 620 мільйонів гривень, а загальна сума завданих державі збитків становить понад 3,5 мільйона.
У результаті проведеного ряду обшуків було виявлено та вилучено 17 печаток підприємств-нерезидентів, 18 печаток підприємств-імпортерів і підприємств ризикових категорій, системні блоки, ноутбуки, банківські картки, первинні бухгалтерські документи і чорнові записи, що свідчать про реальний обсяг проведених операцій.
Слідчі дії у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України, тривають.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210153.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua