Сумлінність платників податків забезпечує зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів

12 авг, 12:37

В ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві відбулась прес-конференція для представників районних ЗМІ за участі заступника начальника ДПІ Максима Олександровича Рубана з питань надходжень з податку на доходи фізичних осіб за січень-липень 2016 року.
Під час свого виступу Максим Олександрович повідомив, що у січні - липні поточного року платниками податків Дарницького району м. Києва сплачено 458,8 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Сума надходжень ПДФО  в Дарницькому районі м. Києва перевищує минулорічні показники на 36,6 відсотка.
Максим Олександрович наголосив, що 40 відсотків зібраного податку на доходи фізичних осіб зараховується до місцевого бюджету району . Так, до місцевого бюджету Дарницького району м. Києва мобілізовано 178,3 мільйона гривень, як наслідок бюджет району додатково отримав 22 мільйона гривень, що на 14,1 відсотка більше від прогнозованих показників.
«Громадяни повинні бути особливо зацікавлені в тому, щоб всі наймані працівники мали офіційне працевлаштування, та сплачували податки, адже завдяки відповідальній позиції платників податків як державний бюджет так і місцевий отримують стабільні надходження. Тож сумлінна сплата податків відповідає інтересам держави та громадян» – підкреслив Максим Олександрович.
Заступник начальника нагадав, що з 1 січня 2016 року застосовується ставка ПДФО 18%.
По пасивних доходах ставка ПДФО становить 18% (раніше була 20%), крім дивідендів по акціях та корпоративних правах, нарахованих резидентами - платниками податку на прибуток підприємств. Для таких доходів  ставка  –  5%.
Авансові платежі з ПДФО для фізичниз осіб – підприємців розраховуються платниками податку самостійно, згідно з фактичними даними, зазначеними у Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня і до 20 жовтня). Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується.
Якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від’ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується.
Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється платником самостійно згідно з даними, зазначеними в річній податковій декларації, з урахуванням сплаченого ним протягом року податку на доходи фізичних осіб на підставі документального підтвердження факту його сплати.
На завершення зустрічі, Максим Олександрович наголосив, що завдяки сумлінним платникам податків  надходження до бюджетів усіх рівнів зростають, район має стабільне і прогнозоване джерело фінансування бюджетної сфери, соціальних виплат, пенсій та інших державних програм.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210172.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua