У Києві оперативниками ДФС ліквідовано потужний «конвертаційний центр»

15 авг, 12:17

Співробітниками податкової міліції Печерського району Києва, в рамках розслідування матеріалів кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів) Кримінального Кодексу України, було встановлено та припинено незаконну діяльність конвертаційного центру, до складу якого входило близько 20 «фіктивних» суб’єктів господарювання та який був організований групою осіб із чітким розподілом обов’язків кожного.
Група осіб, які входили до складу конвертаційного центру, через підконтрольні їм транзитно-конвертаційні і фіктивні підприємства надавала послуги з конвертації коштів та формувала валові витрати підприємствам реального сектору економіки м. Києва за рахунок операції із купівлі-продажу цінних паперів, що фактично не мають вартості. Незаконно переконвертовану готівку, за винятком 10-11%, які служили винагородою, передавали «клієнтам» - посадовим особам фірм реального сектору економіки.
У своїй протиправній діяльності члени групи використовували розрахункові рахунки, відкриті у десяти банківських установах. Загальний обсяг проконвертованих коштів склав понад 300 мільйонів гривень. Ймовірні втрати бюджету – понад 42 млн. гривень.
У результаті здійснених обшуків у м. Києві, було знайдено та вилучено 1 млн. 200 тис. грн., документи, близько 20 печаток суб’єктів господарювання з ознаками «фіктивності», чорнові записи, первину та бухгалтерську документацію, комп’ютерну техніку, що підтверджують незаконну діяльність організованої злочинної групи. Всі вилучені під час проведення слідчих дій речі і документи долучені до матеріалів кримінального провадження як речові докази.
На даний час у банківських установах накладено арешти на поточні рахунки, які використовувались у тіньових схемах.
Співробітниками податкової міліції вживаються всі заходи, які направлені на відшкодування завданих державі збитків та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210218.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua