Місцеві бюджети Донеччини отримали понад 524 млн. грн.плати за землю

17 авг, 08:43

За сім місяців 2016 року місцеві бюджети Донецької області отримали понад 524,6 млн. грн. плати за землю, що на 34% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, від юридичних осіб надійшло 473 млн. грн., а від фізичних осіб – більш, ніж 51,6 млн. гривень.
Плата за землю – це один з основних бюджетоформуючих показників в наповненні місцевої казни Донеччини (12% від загальної суми надходжень), тому фахівцями органів ДФС області особлива увага приділяється правильності нарахування та своєчасності сплати орендарями та власниками земельних ділянок.
Позитивна динаміка у зборі надходжень плати за землю у поточному році спостерігається з одного боку за рахунок сумлінного ставлення платників області до виконання свого обов’язку щодо сплати податків, а з іншого є результатом спільних дій з місцевою владою, направлених на легалізацію земельних відносин.
Головне управління ДФС у Донецькій області нагадує, що коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель, у 2016 році становить:
для земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення - 1,433;
для сільськогосподарських угідь - 1,2.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210312.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua