Енергоатом та URENCO уклали угоду про постачання збагаченого урану

19 авг, 08:37

Сьогодні відбулась церемонія підписання договору про співпрацю у сфері постачання збагаченого урану між британсько-німецько-голландською компанією URENCO та НАЕК «Енергоатом».
Від URENCO договір підписав генеральний директор компанії пан Томас Хаберле, від «Енергоатома» – Президент держпідприємства пан Юрій Недашковський.  На заході також була присутня Посол Великої Британії в Україні пані Джудіт Гоф.
На церемонії у Києві Гендиректор URENCO Томас Хаберле зазначив:
«У 2016 році, URENCO було запрошено надати пропозицію з постачання збагаченого урану в рамках тендерного процесу, що проводився Енергоатомом.  URENCO приємно, що Енергоатом знову став одним з наших світових клієнтів і ми з нетерпінням чекаємо на початок постачання за новим контрактом». 
Наголошуючи, що НАЕК «Енергоатом» послідовно виконує завдання із зміцнення енергетичної безпеки України, президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський заявив:
«Сьогодні підписано контракт, який дозволить здійснювати взаємовигідне співробітництво з одним із світових лідерів у галузі виробництва та постачання ядерних матеріалів – компанією URENCO. Збагачений уран, що постачатиметься компанією URENCO, використовуватиметься для виробництва ядерного палива для АЕС України на підприємстві компанії Westinghouse у Швеції. Цей контракт є черговим послідовним кроком Енергоатома щодо диверсифікації постачання ядерних матеріалів та ядерного палива для забезпечення потреб українських АЕС».
У свою чергу, Посол Великої Британії Джудіт Гоф зазначила:
«Сполучене Королівство вітає кроки, яких вживає влада України для зміцнення енергетичної безпеки країни та диверсифікації постачання енергоносіїв. Посольство Великої Британії в Україні буде й надалі співпрацювати з URENCO та Енергоатомом у галузі ядерної енергетики для досягнення цієї мети».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210394.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua