З початку року за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки ДФС розпочато 338 кримінальних проваджень

19 авг, 14:58

Протягом січня-липня 2016 року за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки розпочато 338 кримінальних проваджень, виявлено 60 випадків хабарництва та 149 фактів зловживання владою з боку працівників органів ДФС. Про це повідомив заступник начальника Головного управління внутрішньої безпеки ДФС Сергій Мартинов
За його словами, за вказаний період працівникам органів ДФС оголошено 103 повідомлення про підозру у вчиненні злочинів у сфері службової діяльності. До суду надіслано 61 кримінальне провадження, 17 осіб судом вже визнані винними у скоєнні злочинів.
«Головну увагу у своїй роботі ми приділяємо виявленню правопорушень, пов’язаних з корупцією та притягненню винних до відповідальності. Так, за нашими матеріалами за скоєння таких злочинів складено та направлено до суду 28 протоколів, за якими 18 осіб вже визнано винними», – зазначив Сергій Мартинов.
Посадовець також розповів, що для з’ясування причин та обставин вчинення посадовцями ДФС правопорушень у сфері службової діяльності проведено 2 тис. службових розслідувань. За їх результатами керівникам територіальних органів ДФС направлено 785 подань про усунення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень.
До дисциплінарної відповідальності притягнуто 271 службову особу,  звільнено із займаних посад – 129.
«Для виявлення фактів корупції в фіскальній службі працює антикорупційний сервіс «Пульс», на який платники можуть поскаржитися на дії наших співробітників. За цей період ми перевірили 161 повідомлення, з них 27 підтвердилися. За результатами перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб, 3 – звільнено та у 3 випадках розпочато кримінальні провадження», – підкреслив Сергій Мартинов.
Також перевірено 814 скарг (звернень) фізичних та юридичних осіб щодо можливих неправомірних дій, вчинених співробітниками органів ДФС, 170 з яких підтвердилися.
Сергій Мартинов також відзначив, що працівники підрозділів внутрішньої безпеки проводять попереджувально-профілактичні заходи, за результатами яких посадовцям ДФС винесено 112 офіційних застережень про неприпустимість дій або бездіяльність, які можуть призвести до корупційних та інших правопорушень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210429.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua