Громадяни повинні сплатити податок на нерухомість до 28 серпня

22 авг, 14:59

28 серпня – граничний термін сплати громадянами податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про особливості сплати цього податку розповів перший заступник начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський під час інтерв'ю для ЗМІ.
Як зазначив Володимир Малиновський, у цьому році громадяни сплачують податок за 2015 рік, тобто за ставками і з урахуванням пільг, які діяли торік, на підставі податкових повідомлень-рішень, отриманих від органів фіскальної служби.
Цей податок входить до складу податку на майно, до якого включено також транспортний податок і плату за землю. Важливим моментом є те, що він належить до місцевих податків і зборів, а місцевим органам влади надані досить істотні повноваження стосовно їх сплати.
Платниками податку є фізичні і юридичні особи, у тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової і нежитлової нерухомості.
Оподатковується як житлова нерухомість (квартира, будинок) так і нежитлова нерухомість, у тому числі і господарські будівлі (сараї, гаражі, літні кухні, майстерні, льохи і тому подібне).
– Існують пільги для невеликих за площею квартир і будинків – власники квартир до 60 квадратних метрів і будинків до 120 квадратних метрів або власники будинків і квартир загальною площею 180 квадратних метрів не сплачуватимуть податок. Він платитиметься тільки з площі понад встановлений ліміт. Підкреслю, що сільські, селищні, міські ради на відповідній території мають право встановлювати пільги з податку на нерухоме майно. Тому при його сплаті необхідно враховувати рішення органів місцевого самоврядування, – зауважив Володимир Вікторович.
Інформацію про ставки і пільги з податку на нерухомість, а також уточнення всіх даних щодо нерухомості, якою Ви володієте, можна отримати в Центрах обслуговування платників безпосередньо за місцем реєстрації і за місцем знаходження майна.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210485.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua