Чи подається «нульова» декларація з податку на прибуток та ПДВ, якщо діяльність не проводилась

29 авг, 14:25

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що у разі наявності у платника податку на прибуток будь-яких показників за 2015 р., які підлягають декларуванню (в т.ч. показників, які мають нульове значення або підлягають декларуванню у складі фінансової звітності, що подається разом з декларацією), платники податку на прибуток зобов’язані подавати податкову декларацію за 2015 рік та форми фінансової звітності у терміни передбачені п. 49.18 Податкового кодексу України (далі - ПКУ).
Платники ПДВ ж мають право не подавати до контролюючих органів податкові декларації з ПДВ за звітні періоди, в яких не проводилась госпдіяльність та відсутні показники, які підлягають декларуванню (в т. ч. суми від’ємного значення попередніх періодів).
Проте якщо платником податку господарська діяльність протягом звітного (податкового) періоду не проводилась, але такий платник податку має суми від’ємного значення попередніх періодів, що підлягають відображенню в декларації звітного (податкового) періоду, то декларація за такий звітний (податковий) період подається (п. 49.2 ПКУ).
Але, якщо платником ПДВ госпдіяльність протягом звітного (податкового) періоду не проводилась та  такий платник податку не має суми від’ємного значення попередніх періодів, що підлягають відображенню в декларації звітного (податкового) періоду, то Декларація за такий звітний (податковий) період не подається. (Детальніше у листі ГУ ДФС у м. Києві від  05.08.2016 р.  № 17619/10/26-15-12-05-11).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210700.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua