Питання та відповіді

31 авг, 11:17

Що є підставою для нарахування плати за землю (земельного податку та орендної плати)?
Нікопольська ОДПІ повідомляє, що підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

З якої дати необхідно сплачувати орендну плату за земельні ділянки державної та комунальної власності: з дня підписання договору оренди земельної ділянки чи з дня його реєстрації?
Нікопольська ОДПІ повідомляє, що орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності сплачується орендарем з дня виникнення права користування земельною ділянкою, а саме - з дня державної реєстрації договору оренди земельної ділянки.

До якої дати підприємство – юридична особа повинна сплачувати земельний податок у разі припинення права постійного користування земельною ділянкою державної або комунальної власності?
Нікопольська ОДПІ повідомляє, що у разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році. Тобто, юридична особа сплачує земельний податок до дати припинення права постійного користування земельною ділянкою, що оформлено відповідно до законодавства.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210793.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua