Укрексімбанк підтримує розвиток гідроенергетики країни

02 сен, 12:13

За спільною програмою з ЄБРР Укрексімбанком фінансується відновлення та будівництво малих гідроелектростанцій.

Укрексімбанк продовжує фінансувати проекти приватних українських компаній з відновлення та будівництва малих та міні-гідроелектростанцій на ріках України, сприяючи підвищенню рівня енергетичної незалежності держави, поліпшенню стану довкілля та створенню нових екологічно чистих бізнесів «зеленої» енергетики у регіонах, яким притаманний невисокий рівень зайнятості населення.
На сьогодні Укрексімбанком надано майже 20 млн дол. США кредитних коштів на відбудову і створення десятка малих та міні-ГЕС у рамках спільної з Європейським банком реконструкції та розвитку Програми енергоефективності в Україні. Ці об’єкти, індивідуальна потужність яких становить переважно від 0,5 до 1,5 мегават, уже експлуатуються на ріках Закарпатської, Полтавської, Житомирської та Тернопільської областей. Вся згенерована ними електроенергія постачається до мережі ДП «Енергоринок» за «зеленим» тарифом.
Загалом фінансування програм з промислової енергоефективності та відновлюваної енергетики вже понад десятиріччя перебуває серед пріоритетних напрямів діяльності державного банку та позитивно оцінюється впливовими вітчизняними та іноземними інституціями та міжнародними фінансовими організаціями, такими як ЄБРР, Світовий банк, Європейський інвестиційний банк та Глобальний фонд кліматичного партнерства, які надають Укрексімбанку довгострокові ресурси для спільної підтримки національної економіки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210902.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua