Особливості оподаткування місцевими податками

05 сен, 12:47

Днями, в прес-центрі Інформаційного агентства "Мост-Днепр" відбулася прес - конференція заступника начальника управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у Дніпропетровській області Віталія Мироненко на тему: «Особливості оподаткування місцевими податками».
Він повідомив, що місцеві податки характеризують важливі суспільні фактори, а саме розвиток територіальних громад, вміння формувати свій фінансовий ресурс та використовувати наявний потенціал.
«До їх складу належать 4 платежі: 2 податки (податок на майно і єдиний податок); 2 збори (збір за паркування транспортних засобів, туристичний збір). Зазначу, що місцеві бюджети продовжують формуватись, в переважній своїй частині, за рахунок надходження до них загальнодержавних податків. Так, у січні-липні поточного року від суб’єктів господарювання, які обліковуються у ДПІ (ОДПІ) області, надійшло 7,6 мільярдів гривень платежів до місцевих бюджетів, з яких 31 відсоток припадає на місцеві платежі, решта - на загальнодержавні податки. У порівнянні з відповідним періодом минулого року частка місцевих платежів була меншою і складала 21 відсоток».
Провідну роль у формуванні місцевих бюджетів відіграють:
- податок з доходів фізичних осіб – з початку року до місцевих бюджетів надійшло 3,9 мільйонів гривень;
- плата за землю – 1,6 мільярда гривень;
- єдиний податок – 719 мільйонів гривень;
- акцизний податок – 513,5 мільйонів гривень;
- екологічний податок 330 мільйонів гривень;
- рентна плата за користування надрами -296,6 мільйонів гривень.
«Слід відмітити, що надходження до місцевих бюджетів з початку року, у порівнянні з відповідним періодом 2015 року зросли на 2,2 мільярда гривень» - підкреслив Віталій Мироненко.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/210961.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua