В Київській міській митниці ДФС відбувся круглий стіл з питань роботи «єдиного вікна»

08 сен, 11:22

За ініціативою Київської міської митниці ДФС відбулась робоча зустріч представників Департаментів організації митного контролю і інформаційних технологій ДФС та керівництва митниці з представниками контролюючих служб, задіяних в оформленні товарів за принципом «єдиного вікна». Також, у зустрічі взяли участь представники Громадської Ради при ГУ ДФС у м. Києві та експерти з митних питань.
Приводом для зустрічі стали результати першого місяця здійснення контролю через «єдине вікно» та ряд проблемних питань, як технічного так і нормативного характеру, які виникають у суб‘єктів ЗЕД при митному оформленні товарів за цим принципом.
Під час зустрічі виконуючий обов‘язки начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський зосередив увагу присутніх на необхідності здійснення аналізу всіх чинників, які в той чи інший спосіб можуть впливати на загальний час оформлення товарів та нівелювати саму суть використання «єдиного вікна» при експортно-імпортних операціях з товарами. «Для цього кожному учаснику процесу потрібно комплексно підійти до вирішення таких питань: переглянути  нормативні документи, що регламентують дії інспекторів контролюючих служб, розробити нові, сучасні підходи до здійснення контролю при ввезенні/вивезенні товарів, запровадити принцип вибірковості», - зазначив керівник митниці.
Так, сторони дійшли згоди на протязі десяти днів підготувати та надати до Київської міської митниці ДФС свої пропозиції, виявлені проблемні питання та можливі шляхи їх вирішення для направлення їх до Державної фіскальної служби України.
 Зі свого боку, представники громадськості запропонували контролюючим службам розглянути можливість створення автоматизованої системи аналізу та управління ризиками на кшталт існуючої в Державній фіскальній службі України.
Наостанок, присутні домовились найближчим часом зустрітися широким загалом для обговорення результатів, запросивши столичні бізнес-кола та громадськість.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/211110.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua