На 1 мільярд гривень збільшились надходження податку на доходи фізичних осіб від платників Донеччини

13 сен, 13:22

З початку 2016 року до Зведеного бюджету країни платники Донеччини перерахували понад 4,3 мільярди гривень податку на доходи фізичних осіб, що є одним з найкращих показників серед регіонів України.
В порівнянні з минулорічними показниками надходження від сплати зазначеного податку збільшились на 1 мільярд гривень або на 30 відсотків.
Податок на доходи фізичних осіб є основним джерелом в наповненні місцевих бюджетів, його питома вага від загальних надходжень становить 62%. Так, з початку року місцеві бюджети отримали понад 3,2 млрд. грн. цього податку.
До державного бюджету надходження податку на доходи фізичних осіб за січень-серпень склали майже 1,1 млрд. грн., лише у серпні цей показник склав 143 млн. гривень.
Податок на доходи фізичних осіб напряму залежить від розміру заробітної плати, яку офіційно отримують працевлаштовані працівники. Тому фахівцями фіскальної служби Донеччини постійно проводиться робота з питань легалізації трудових відносин, комплекс контрольно-перевірочних заходів з метою збереження державних соціальних гарантій для громадян.
Фіскальна служба Донецької області вдячна роботодавцям, які сумлінно відносяться до підвищення рівня заробітних плат та своєчасно сплачують податки. Адже за рахунок цих коштів насамперед фінансуються заходи держави в соціальній сфері.

ГУ ДФС у Донецькій області 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/211261.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua