Офіційна зарплата – це соціальна захищеність

13 сен, 14:29

Виплата заробітної плати у «конвертах» — це поширений спосіб ухилення від сплати податків. Для Держави — це ненадходження належних платежів у бюджет, а для працівників — в подальшому низький рівень пенсії та інших соціальних гарантій.
Відповідально до цього питання повинні поставитися також самі роботодавці. Бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат, вони  видають працівникам зарплату готівкою. У цьому випадку йдеться про «тіньові» заробітки, з яких не утримуються податки та не проводяться відрахування платежів до бюджету. Таке явище негативно впливає на економіку країни та на самого працівника. А працівники іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати неофіційну зарплату.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві наголошує на неприпустимість виплати «тіньової» заробітної плати  та закликає не порушувати законодавство. Не варто забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків і зборів є грубим порушенням законодавства України і підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальність.
Саме громадяни повинні ставати на захист своїх прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин. Нагадуємо, що в Центрі обслуговування платників ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві  є скринька «Мої трудові права порушуються», до якої  наймані працівники можуть надати повідомлення про порушення трудового законодавства роботодавцями.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/211264.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua