Як здійснюється опломбування РРО та чи потрібно надавати копію довідки про опломбування до органу державної фіскальної служби?

20 сен, 08:44

Відповідно до розділу II Порядку опломбування реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.06.2016 року № 547, введення РРО та зовнішніх модемів в експлуатацію, їх технічне обслуговування та ремонт здійснюються ЦСО виключно на підставі договорів про технічне обслуговування та ремонт РРО, укладених із суб'єктами господарювання.
Виконання зазначених робіт іншими особами або ЦСО без укладення із суб'єктами господарювання відповідних договорів забороняється.
Застосування РРО, опломбованого засобами контролю ЦСО, з яким суб'єкт господарювання не уклав договору про технічне обслуговування та ремонт РРО, вважається порушенням встановленого порядку опломбування.
Опломбування РРО здійснюється ЦСО в наступних випадках:
після персоналізації РРО перед його реєстрацією в контролюючому органі;
після ремонту РРО, що потребував доступу до внутрішніх вузлів РРО;
при заміні засобу контролю РРО;
після перевірки РРО на відповідність конструкторсько-технологічній та програмній документації (далі - документація) виробника;
при прийнятті на сервісне обслуговування РРО, який раніше обслуговувався в іншому ЦСО;
за рішенням контролюючого органу.
Після опломбування ЦСО видає (або додає) суб'єкту господарювання довідку про опломбування РРО за формою N 1-ЦСО (додаток 1) (далі - довідка про опломбування).
Довідка про опломбування складається у двох примірниках, один з яких надається суб'єкту господарювання, інший зберігається у ЦСО, що здійснив опломбування.
У довідці про опломбування зазначаються дані щодо відповідності конструкції та програмного забезпечення РРО документації виробника, а також щодо проведеної персоналізації РРО та переведення його у фіскальний режим роботи. Дані про суб'єкта господарювання заносяться з довідки про резервування фіскального номера РРО.
Копію кожної довідки про опломбування, виданої ЦСО, суб'єкт господарювання повинен подати до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО.
У разі перереєстрації та наступного переопломбування РРО копію довідки про опломбування, виданої ЦСО, суб'єкт господарювання повинен надати до контролюючого органу протягом п'яти робочих днів з дня переопломбування РРО.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/211451.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua