Застосування РРО платниками єдиного податку, які здійснюють діяльність на ринку

21 сен, 08:19

Відповідно до п. 6 ст. 9 Закону України від 06.07.95 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон про РРО) РРО та розрахункові книжки (далі - РК) не застосовуються при продажу товарів (наданні послуг) фізичними особами – підприємцями, які належать згідно з Податковим кодексом до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО. Крім того, РРО та РК не застосовуються при здійсненні фізичними особами торгівлі продуктовими або промисловими товарами за готівкові кошти на ринках (п. 9 ст. 9 Закону про РРО).
Відповідно до п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України РРО не застосовуються платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. грн. У разі перевищення у календарному році обсягу доходу понад 1 млн. грн. застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим. Застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується в усіх наступних податкових періодів протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.
Таким чином, при здійсненні діяльності на ринку фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої і третьої груп, обсяг доходу яких протягом календарного року менше 1 млн. грн., не зобов’язані застосовувати РРО, проте у разі якщо обсяг їх доходу більше 1 млн. грн., такі підприємці зобов’язані застосовувати РРО відповідно до зазначених вимог Податкового кодексу України.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/211507.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua