Податок на нерухомість зменшує належний до сплати податок на прибуток

21 сен, 08:27

Податок на прибуток, що підлягає сплаті до бюджету платниками податку, зменшується на суму нарахованого за звітний період податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (ст. 137 Податкового кодексу України).
Якщо платник податку на прибуток у звітному періоді не отримав прибутку або сума податку на прибуток менша за суму податку на нерухоме майно, залишок суми такого податку, не врахований у зменшення податку на прибуток поточного періоду, не переноситься на зменшення податку на прибуток наступних податкових (звітних) періодів.
Врахування суми податку на нерухоме майно у зменшення податку на прибуток відображається у рядку 16.2 додатка ЗП до податкової декларації з податку на прибуток підприємств.
Платник податку на прибуток, який подає декларацію з податку на прибуток за податковий (звітний) період – календарний квартал, півріччя, три квартали, рік, має право врахувати у зменшення податку на прибуток, що підлягає сплаті до бюджету за результатами такого звітного періоду, суму податку на нерухоме майно, нарахованого за такий звітний період.
Якщо для платника встановлений податковий період – рік, то він враховує нараховану суму податку на нерухоме майно, у зменшення податку на прибуток за підсумками року.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/211516.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua