Рубіж у 2 млрд. пройдено: Донецькою митницею ДФС перераховано до Державного бюджету України майже 2,2 млрд. гривень

27 сен, 08:41

Протягом восьми місяців 2016 року Донецькою митницею ДФС до Державного бюджету України перераховано майже  2,2 млрд. грн. митних платежів. Окремо у серпні поточного року держскарбниця поповнилась на 269,7  млн. гривень.
 Значно зросли показники роботи митниці у напрямку контролю чистоти декларування товарів. Так, у порівнянні з відповідним періодом минулого року, додаткові надходження до державної казни внаслідок проведення відповідних заходів збільшилися вдвічі та склали більше ніж 186 млн. грн. (93 млн. 175,5 тис. грн. - 2015 рік).
Враховуючи специфіку функціонування промисловості Донецького регіону, основу якої складають підприємства металургійної та вугільної галузей, основним бюджетоформуючим товаром залишається  кам`яне вугілля – 40,2% або 870,8 млн. грн. від загальних перерахувань до держбюджету.
Значні надходження митних платежів також отримані при митному оформленні наступних бюджетоформуючих  товарів: вогнетривких матеріалів й виробів – 14,6%, інших металів й виробів з них – 7,7%, феросплавів – 6,8%, промислового устаткування - 6,1%,  коксу – 5,1% від загальних перерахувань до держбюджету.
З 01 січня 2016 року набула чинності Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами. Протягом восьми місяців 2016 року  Донецькою митницею ДФС видано 1114 сертифікатів форми EUR.1.(далі-сертифікат). У середньому в митниці видається  майже 140 сертифікатів щомісяця.
Найбільша кількість сертифікатів видана на товари, які експортовані до наступних країн ЄС: Італія – 218; Німеччина – 188; Словаччина – 159; Польща – 119; Словенія – 119.
Найбільша кількість сертифікатів видана на такі товари, як: «свинець», «сплав свинцю» – 40 %, «прокат листовий», «сталеві сляби» – 18,7 %, «натуральний бджолиний мед» – 9,2 %, «частини прокатного стану», «частини правильної машини» - 7 % від загальної кількості виданих сертифікатів.
 Слід звернути увагу, що експорт до країн ЄС складає 52% від загального обсягу експорту, що на 4% більше, ніж за відповідний період минулого року.
Упродовж цього року в рамках Угоди митницею надано статус уповноваженого (схваленого) експортера Державному підприємству «Артемсіль». Вказаним підприємством у 297 випадках підтверджено українське походження товарів (сіль кам’яна для промислового виробництва, сіль кухонна харчова кам’яна) із застосуванням декларації інвойс про походження товару. 
ГУ ДФС у Донецькій області


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/211675.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua