У Київському міському психоневрологічному диспансері № 5 встановили збитки

28 сен, 12:04

Порушення, що призвели до втрат, на суму понад 230 тис. грн виявили фахівці Держфінінспекції в м. Києві під час планової ревізії Київського міського психоневрологічного диспансеру № 5, що входить до складу столичного територіального медичного об’єднання «Психіатрія», за період з 01.04.2009 по 01.07.2016.
Зокрема, окремим працівникам закладу охорони здоров’я було безпідставно нараховано та виплачено заробітну плату, що разом з нарахуваннями призвело до зайвого витрачання 142 тис. грн.
Також, внаслідок включення до актів безпідставних розцінок посадові особи диспансеру зайво сплатили підрядним організаціям понад 46 тис. грн.
Всупереч Бюджетного Кодексу України, кошти, утримані з працівників диспансеру як відшкодування заробітної плати, зайво виплаченої у попередніх періодах, не було перераховано до міського бюджету, а використано на виплату заробітної плати та нарахування на неї. Через це міський бюджет недоотримав понад 20 тис. грн.
Серед іншого, в диспансері зайво виплачували заробітну плату за невідпрацьований час, проводили нарахування на неї і перераховували кошти до державних цільових фондів.
Також, диспансер зайво сплатив понад 21 тис. грн коштів спеціального фонду за експлуатаційні послуги, спожиті орендарями, оскільки плати за ці послуги їм не донарахували. 
За недотримання фінансової дисципліни на двох посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення.
Про результати контрольного заходу поінформовано головного розпорядника коштів та Солом’янське управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві.

Прес-служба Держфінінспекції в м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/211742.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua