Відсотки, нараховані на користь пов’язаних осіб – нерезидентів

28 сен, 12:51

Відсотки, нараховані на користь пов’язаних осіб – нерезидентів, що перевищували обмеження, встановлені п. 140.2 ст. 140 Податкового кодексу України, можуть бути використані у зменшення фінансового результату майбутніх звітних податкових періодів. Для цього сума таких відсотків щороку зменшується на 5%.
Наприклад, якщо сума неврахованих відсотків за 2015 рік становила 20 000 грн., то у 2016 р. платник податку може зменшити фінансовий результат до оподаткування за результатами звітних періодів – квартал, півріччя, 9 місяців або рік на 19 тис. грн. (20 тис. грн. x 5% = 1тис. грн.)
При цьому зазначена сума відсотків, а також сума відсотків, нарахованих на користь пов’язаних осіб – нерезидентів у 2016 р., не повинна перевищувати обмеження, встановлені вищезазначеним пунктом Податкового кодексу України, а саме суму, яка становить 50% суми фінансового результату до оподаткування, фінансових витрат та суми амортизаційних відрахувань за даними фінансової звітності звітного податкового періоду.
Щодо залишку суми процентів минулих періодів у розмірі 5% (у наведеному прикладі 1 тис. грн.), то платник податку не має права в подальшому враховувати такий залишок у майбутніх звітних періодах.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/211749.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua