Заповнення нотаріусом податкового розрахунку за формою 1ДФ при видачі свідоцтва про право на спадщину, або посвідчення договорів дарування на користь резидентів

11 окт, 08:43

Відповідно до пункту  174.4 статті  174 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755- VI із змінами та доповненнями (далі - ПКУ) нотаріус щокварталу подає до контролюючогооргану за місцем розташування державної нотаріальної контори або робочого місця приватного нотаріуса інформацію про видачу свідоцтв про право на спадщину та/або посвідчення договорів дарування в порядку, встановленому цим розділом для податкового розрахунку.
Оскільки при видачі свідоцтва про право на спадщину, або посвідчення договорів дарування на користь фізичної особи - резидента нотаріуси виконують функції податкового агента лише в частині надання інформації контролюючим органам і не зобов’язані нараховувати, утримувати та сплачувати податок до бюджету з доходу у вигляді вартості успадкованого майна, то у ф. № 1ДФ заповнюються графи 1, 2 та 5 та 3а. У зазначених графах відображається: порядковий номер, реєстраційний номери облікової картки, ознака доходу, та (за наявності) сума доходу, отриманого платником внаслідок прийняття ним спадщини (подарунка).
Інформація щодо отриманих громадянами доходів у вигляді спадщини (подарунків) відображається у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ за чотирма ознаками доходу “113” – “116” залежно від ступеня споріднення спадкоємця зі спадкодавцем або за однакою доходу “117” для прийнятих у спадщину заощаджень, поміщених до 2 січня 1992 року в установи Ощадного банку СРСР та державного страхування СРСР, погашення яких не відбулося.
ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/211885.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua