Держаудитслужба розпочала ревізії у 18-ти відділеннях Пенсійного фонду

17 окт, 11:38

Державна аудиторська служба України та її територіальні органи на початку жовтня ц.р. розпочали ревізії у 18-ти відділеннях Пенсійного фонду України, що розташовані у 15-ти областях.
Під час контрольних заходів досліджуються питання використання бюджетних коштів, передбачених для дотацій на виплату пенсій, надбавок і підвищень до пенсій та покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду для виплати пенсій за 2014-2016 роки. Державні аудитори досліджують факти можливих порушень за інформацією, яку надало Міністерство фінансів України за результатами здійснення верифікації.
Наразі опрацьовано 20,5 тис. записів, наданих Мінфіном з виплати пенсій, з яких перевірено інформацію щодо 1 925 осіб. Із загальної кількості перевірених осіб працівники Держаудитслужби підтвердили інформацію Мінфіну про наявні порушення під час виплати пенсій лише щодо 5 осіб (0,26 % від перевірених).
Крім того, під час ревізій встановлено, що органи Пенсійного фонду самостійно опрацювали інформацію, надану Мінфіном, за результатами чого було своєчасно припинено виплату пенсії наступного місяця за місяцем смерті щодо 988 осіб. Також Пенсійний фонд припинив виплату пенсії і забезпечив часткове повернення суми зайво сплаченої пенсії 14-ом особам.
 
Прес-служба Державної аудиторської служби України


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/212045.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua