Роман Насіров: Надходження до місцевих бюджетів зросли на 34 млрд гривень

19 окт, 14:13

За 9 місяців 2016 року надходження до місцевих бюджетів - більше 104 млрд гривень. Таким чином забезпечено приріст платежів до місцевих бюджетів на 47,4%, або майже на 34 млрд гривень, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це зазначив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.
За його словами, у вересні до місцевих бюджетів  сплачено 11,4 млрд грн., що майже на 43% більше від фактичних надходжень у вересні 2015 року.
Серед регіонів за сумою сплати податкових платежів до місцевих бюджетів перше місце посідає Київ. За вересень 2016 року до місцевого бюджету міста Києва надійшло 1,2 млрд гривень.
Роман Насіров додав, що основним бюджетоформуючим платежем для місцевих бюджетів є податок та збір на доходи фізичних осіб: «По податку та збору на доходи фізичних осіб надходження за 9 місяців 2016 року  збільшились на 18,2 млрд  грн. – до 56,4 млрд грн. Це відбулося у тому числі за рахунок легалізації зарплат».
«Крім того, завдяки здійсненню суттєвих кроків для легалізації ринку пального, в тому числі впровадженню Системи електронного адміністрування реалізації пального, надходження акцизного податку з реалізації через роздрібну торгівельну мережу підакцизних товарів склали 8,6 млрд гривень. Таким чином, приріст платежів становить 3 млрд гривень», – додав Роман Насіров.  


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/212183.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua