Роман Насіров: Через «Єдине вікно» оформлено більше 10,5 тисячі митних декларацій

21 окт, 12:53

«Єдине вікно» – це ефективний інструмент спрощення митних процедур. На даний момент за принципом «Єдиного вікна» оформлено понад 10,5 тисячі заявок. Про це повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров.
«Тільки протягом останніх чотирьох днів через електронну систему «Єдине вікно» відбулося більше 550 оформлень митних декларацій. Ми постійно удосконалюємо систему, щоб проходження контрольних процедур на митниці відбувалося швидше та якісніше», - наголосив очільник відомства.
За його словами, найбільше заявок подано та оформлено на Київській митниці. З 1 січня  за принципом «Єдиного вікна» тут оформлено більше 2,5 тисячі митних декларацій. Також близько 1,3 тисячі декларацій оформлено на Дніпропетровській митниці ДФС.
Нагадаємо, з 1 серпня 2016 року на пунктах митного контролю запрацювала автоматизована система «Єдине вікно», яка має на меті пришвидшити оформлення експортно-імпортних операцій. Це – один з елементів реформування митниці.
Система є повністю автоматизованою, дозволяє подавати документи один раз в одне місце і мінімізує контакти з держслужбовцями. «Єдине вікно» передбачає створення єдиної електронної бази даних, яка дозволяє різним службам контролю та митницям в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантаж, який проходить через кордон України, і про результати його державного контролю.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/212258.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua