Фінансова звітність: якщо дані в органи статистики подані з помилками, як звітувати в ДФС

25 окт, 15:42

ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська  інформує, що відповідно до п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.
Платники податку на прибуток, малі підприємства, віднесені до таких відповідно до Господарського кодексу України, подають разом з річною податковою декларацією річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.
До Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 №897 (далі – Декларація), додається інформація про форми фінансової звітності, які подаються одночасно з Декларацією.
Порядок подання фінансової звітності затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2000 року №419 (далі – Порядок №419), відповідно до п. 2 якого фінансова звітність подається органам, до сфери управління яких належать підприємства, трудовим колективам на їх вимогу, власникам (засновникам) відповідно до установчих документів, а також згідно із законодавством - іншим органам та користувачам, зокрема органам державної статистики.
Квартальна фінансова звітність подається підприємствами органам, зазначеним у п.2 Порядку №419, не пізніше 25 числа місяця, що настає за звітним кварталом, а річна - не пізніше 28 лютого наступного за звітним року.
Отже, платник податку на прибуток подає разом з податковою декларацією з податку на прибуток підприємств (далі - Декларація) квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.
Якщо платник податку подав (зокрема, до органу державної статистики) фінансову звітність з помилками, виявив такі помилки до подачі Декларації, то в Декларації та фінансовій звітності, яка подається разом з Декларацією, такий платник повинен зазначити виправлені показники, які відповідають даним бухгалтерського обліку, та надати пояснення у доповненні до Декларації, складеному за довільною формою.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/212384.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua