Зарплата в «конвертах» – ворог соціальних гарантій

25 окт, 15:48

"За 9 місяців поточного року фахівці ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська  в ході проведення роботи з  суб’єктами господарювання щодо добровільної сплати податків до місцевого бюджету забезпечено надходжень   246 млн.грн.податку на доходи з фізичних осіб, надходження збільшились на 73 ,1 млн.грн. Це відбулося у тому числі за рахунок легалізації зарплат  – повідомила начальник управління  податків і зборів з фізичних осіб ДПІ Бабкіна Оксана Валентинівна. – За результатами проведення перевірок донараховано 1,1 млн. грн податку з доходів фізичних осіб та 0,5 млн. грн єдиного соціального внеску".

Вона підкреслила, що одним з проблемних питань взаємовідносин роботодавців із найманими особами досі залишається виплата заробітної плати в «конвертах» та її документальне оформлення. Її негативний вплив потребує усвідомлення кожним роботодавцем, підприємцем та найманим працівником.
У відомстві звертають увагу на те, що виплата зарплати "в конвертах" та у розмірах нижче мінімальних гарантій, встановлених державою, позбавляє громадян належного захисту на випадок непрацездатності та прирікає на мізерну пенсію. Працівники позбавляють себе права на отримання соціальних благ, соціальна сфера втрачає значні суми відрахувань, із яких фінансуються освіта, охорона здоров'я, культура, утримання соціально незахищених верств населення, допомога малозабезпеченим та багатодітнім сім'ям. До місцевих бюджетів не надходять необхідні кошти, що безпосередньо відображається на рівні життя.
«Легалізація виплати заробітної плати, офіційне оформлення трудових відносин - це завдання загальнонаціонального масштабу, адже від рівня заробітної плати залежать надходження податку з доходів фізичних осіб до бюджету», - наголосила  Оксана Бабкіна.
Вона також нагадала, що про факти виплати заробітної плати "в конвертах" та інші порушення законодавства про оплату праці можна повідомити за телефоном 374-70-57, або звернутися особисто за адресою: м.Дніпро, вул. Княгині Ольги ,22.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/212391.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua