Брифінг з питань сплати земельного податку громадянами

01 ноя, 08:16

Днями в ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська відбувся брифінг з питань сплати земельного податку громадянами. Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Оксана проінформувала присутніх, що  платниками земельного податку є, зокрема, власники земельних ділянок та землекористувачі, а об’єктами оподаткування - земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні. Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.
Звернула увагу на своєчасність сплати земельного податку та відповідальність у разі порушення термінів.
 Законодавством для фізичних осіб передбачено низку пільг щодо сплати земельного податку. Зокрема, відповідно до  ст.281 Податкового кодексу України від сплати земельного податку звільняються: інваліди першої і другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи. Для зазначених осіб надаються пільги на одну земельну ділянку кожного виду в межах норм, установлених Земельним кодексом. Земельний податок фізичні особи сплачують протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення.
 За словами Оксани Валентиновни , якщо податкове повідомлення - рішення громадянин не отримав, то має право звернутися до податкової інспекції за місцем розташування земельної ділянки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/212579.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua