Власники нерухомості Донеччини сплатили понад 35 млн. грн. податку

03 ноя, 12:47

Місцеві скарбниці Донецької області отримали у 2 рази більше податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки, ніж торік. Сума цьогорічних надходжень склала 35,9 млн. гривень.
Основну частку надходжень, а саме 88% складають надходження від власників майна – юридичних осіб. На Донеччині  зареєстровано 1912 юридичних осіб, що є власниками більше 9 тис. об’єктів нерухомості. Сума задекларованого ними податку у 2016 році складає 38,9 млн. грн., що на 58%  більше ніж у 2015 році. За десять місяців поточного року юридичні особи сплатили понад 31 млн. гривень. Слід зауважити, що вищезазначені платники нерухомості у жовтні поточного року перерахували понад 7,7 млн. гривень.
Нагадуємо, що платники – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до відповідних державних податкових інспекцій за місцезнаходженням об'єкта/об'єктів оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
Від фізичних осіб – власників об’єктів житлової та нежитлової нерухомості до місцевих бюджетів регіону надійшло понад 4 млн. грн. або 12% від загальної суми надходжень, що майже у 5 разів перевищує минулорічні надходження.
Приріст задекларованих та сплачених сум податку, насамперед зумовлений результатами спільної роботи органів ДФС та органів місцевого самоврядування області з визначення та встановлення обгрунтованих ставок податку.

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/212721.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua