Доходи, отримані фізичною особою від іншої фізичної особи, оподатковуються податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18%

08 ноя, 15:32

Платник податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, та іноземні доходи, зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів.
Фізичними особами податкова декларація про майновий стан і доходи за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року подається до 1 травня року, що настає за звітним.
Ставка податку становить 18% бази оподаткування щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих), зокрема, у формі: заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.
Отже, фізична особа, яка протягом звітного календарного року отримує доходи за надані послуги від іншої фізичної особи, зобов’язана включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року, а також нарахувати і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 18%.
Зазначена норма передбачена п.п. 49.18.4 ст. 49; п.167.1 ст.167 ПКУ та п.п. 168.2.1 ст. 168 Податкового кодексу України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/212869.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua