ХНУРЕ став лідером серед вузів Харкова за кількістю іноземних слухачів, зарахованих на довузівське навчання

11 ноя, 11:45

ХНУРЕ вперше за свою історію випередив усі харківські вузи за прийомом на довузівське навчання, - такі підсумки кампанії з набору іноземних громадян.
Число слухачів довузівського навчання зросла з 270 до 314 осіб, а студентами ХНУРЕ стали 253 особи (на одну більше, ніж у минулому році). Таким чином, вуз поповнився 567 новими слухачами та студентами з інших країн. Традиційно навчатися у ХНУРЕ приїжджають громадяни Нігерії, Азербайджану, Туркменістану, а завдяки нещодавно відкритому офісу в Марокко, збільшилася кількість студентів з цієї країни.
«Цей результат досягнутий на тлі загального зниження іноземних студентів в Україні, але для нас ці показники не є максимальними. У цьому році вступну кампанію скоротили на місяць, а з огляду на, що вуз видав понад 1100 запрошень, на посольства лягло величезне навантаження, і деякі потенційні студенти просто не встигли оформити документи для в'їзду до України. Сподіваюся, вони вступатимуть до нас під час другої хвилі», - зазначив в.о. ректора ХНУРЕ Едуард Рубін.
Прийом іноземних громадян на навчання в українські вузи тепер здійснюється у дві хвилі, і друга стартує на початку 2017 року.
Особливим попитом серед іноземців користувалася спеціальність «Біомедична інженерія», на якій заповнені всі виділені ліцензовані місця.
«Ми бачимо, що є великий попит на цю спеціальність, тому будемо збільшувати ліцензію і додавати місця, і в другій хвилі на неї зможуть вступити ті, хто не встиг в першу», - зазначив заступник голови приймальної комісії Андрій Єрохін.
Також вперше в історії університету були сформовані англомовні групи на підготовчому факультеті, і слухачі вже розпочали відвідувати заняття. Надалі вони зможуть продовжити навчання на англомовних програмах ХНУРЕ. Таким чином, ХНУРЕ не тільки збільшує число іноземних учнів, а й підвищує якість їх навчання, зміцнює імідж української вищої освіти за кордоном.
Як повідомлялося раніше, в цьому році ХНУРЕ провів успішну вступну кампанію і серед українських студентів, заповнивши всі бюджетні місця і майже подвоївши кількість контрактників. В цілому, вуз поповнився 1257 першокурсниками з України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/212980.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua