Надходження до бюджету з військового збору склали майже 368 мільйонів гривень

16 ноя, 11:02

За січень-жовтень 2016 року платниками податків Шевченківського району столиці мобілізовано до державного бюджету 367,8 мільйонів гривень військового збору. Сплачена сума на 49,9 мільйони перевищує показник аналогічного періоду минулого року.
Кожна гривня, яка надходить у вигляді 1,5% військового збору від доходів громадян, вкрай важлива для підтримки миру та стабільності в нашій державі.
Нагадуємо, що військовий збір запроваджено із 3 серпня 2014 року. Платниками збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти.
Для резидента об’єктом оподаткування збором є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання); іноземні доходи, отримані з джерел за межами України.
Об’єктом оподаткування нерезидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні; доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).
Військовим збором обкладаються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами. Крім того, військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.
ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213105.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua