Підприємець на загальній системі оподаткування який є пенсіонером за віком не звільняється від сплати єдиного внеску

21 ноя, 12:02

Відповідно до пункту 4 частини першої статті  4 Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ) є ФОП, в тому числі ФОП ЄП.
Згідно з пунктом 2 частини першої статті 7 Закону № 2464 для платників, зазначених у пункті  4 статті 4 Закону № 2464, а саме ФОП (крім ФОП ЄП) ЄВ нараховується на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності. При цьому сума ЄВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).
У разі якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування ЄВ, встановленої Законом № 2464. При цьому сума ЄВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску;
Отже, ФОП на загальній системі оподаткування, яка отримує пенсію за віком, повинна нараховувати та сплачувати ЄВ на загальних підставах. Винятків та пільг для зазначеної категорії ФО чинним законодавством не передбачено.
ДПІ у Шевченківському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213230.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua