Завдяки платникам податків Дарницького району надходження до місцевого бюджету перевищили 1 мільярд гривень

22 ноя, 08:44

Про це повідомив під час брифінгу для районних ЗМІ заступник начальника ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві Максим Рубан.
З січня по жовтень 2016 року надходження до місцевого бюджету району зросли на 337,6 млн. грн. і становлять понад 1 027,9 млн. грн. Темп росту платежів складає 148,9 відсотка порівняно з аналогічним періодом 2015 року.
З початку 2016 року до місцевого бюджету надійшло 259,9 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб. У порівнянні з показниками 2015 року відбулось збільшення надходжень до бюджету району з цього податку на 37,2 відсотка.
На другому місці з наповнення місцевого бюджету є єдиний податок з фізичних осіб. Впродовж 10 місяців цього року від суб’єктів господарювання  району надійшло 259,7 млн. грн. єдиного податку, що на 103,3 млн. грн. (або 66%) більше минулорічних надходжень за відповідний період.
Ще одним важливим джерелом доходів району є плата за землю з юридичних осіб. За січень - жовтень поточного року власники землі та землекористувачі сплатили 238,1 млн. грн., що на 88,1 млн. грн. (або 58,7%)  більше обсягу надходжень січня - жовтня 2015 року.
На завершення зустрічі, заступник начальника ДПІ проінформував, що виплата заробітної плати у «конвертах» — це поширений спосіб ухилення від сплати податків. Для держави — це ненадходження належних платежів у бюджет, а для працівників — в подальшому низький рівень пенсії та інших соціальних гарантій.
«Не варто забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків і зборів є грубим порушенням законодавства України і підпадає під адміністративну та кримінальну відповідальність», — зазначив Максим Олександрович.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213264.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua