Особливості заповнення декларації з податку на прибуток у разі ліквідації підприємства

23 ноя, 12:02

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує, що звітними періодами для податку на прибуток підприємств є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік (крім випадків, передбачених п.137.5 ст.137 Податковим кодексом України). При цьому податкова декларація розраховується наростаючим підсумком.
Якщо платник податку ліквідується (у тому числі до закінчення першого звітного періоду), останнім звітним періодом вважається період, на який припадає дата ліквідації.
Форма Податкової декларації з податку на прибуток підприємств затверджена наказом Міністерства фінансів України від 20.10.2015 № 897.
Платник податку, який подає останню декларацію у разі ліквідації, у полі 9 «Особливі відмітки» проставляє позначку щодо належності платника податку до такого, що подає декларацію за останній звітний період у зв’язку з ліквідацією.
У полі 2 «Звітний період» декларації такий платник зазначає базовий звітний період, який застосовувався ним з початку року, та відповідний звітний період, в якому подається остання декларація: І квартал, півріччя, три квартали для базового звітного періоду - календарний квартал; рік для базового звітного періоду - календарний рік.

ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213331.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua