Ліцензування та реалізація підакцизних товарів

28 ноя, 12:23

24 листопада в медіа-центрі інформаційного агентства «Днепр-ПОСТ» відбулася прес-конференція фахівця управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Дніпропетровській області Андрія Первого на тему: «Ліцензування та реалізація підакцизних товарів».
«Станом на 1 листопада реалізаторам видано 12359 ліцензій на торгівлю алкогольними і тютюновими товарами. З початку року 1776 ліцензій було анульовано, з яких 919 – на торгівлю алкоголем і 857 – на торгівлю тютюновими виробами», – зазначив Андрій Первой.
Співробітниками ГУ ДФС у Дніпропетровській області було проведено 192 перевірки, внаслідок яких виявлено 111 порушень. З них 48 фактів торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензії, 28 фактів торгівлі алкогольними напоями на розлив підприємствами, які не мають статусу підприємств громадського харчування. Також виявлені 19 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін.
За словами Андрія Первого, до фіскальних органів від підрозділів кримінальної міліції надійшли матеріали про 141 факт продажу підакцизних товарів неповнолітнім, внаслідок цього 44 реалізатори втратили ліцензію
За виявлені порушення до суб’єктів господарювання було застосовано фінансові санкції на суму понад 312 млн. гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213465.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua