Гарантія соціальної захищеності працівника - легальна заробітна плата

02 дек, 14:08

- Працюючи легально працівники отримують не тільки заробітну плату, а й соціальні гарантії, - наголошують фахівці ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві.
Статистика свідчить, що об'єм надходжень з податку на доходи фізичних осіб є значним вкладом до місцевого бюджету, тому реалізація завдань по виконанню соціально економічних програм безпосередньо пов'язана з виплатою легальної заробітної плати.
Небезпека «сірої» зарплати полягає не лише в тому, що бюджет недоотримає кошти так потрібні для соціальної сфери, а і в тому, що сам працівник погоджуючись на зарплату «у конвертах» втрачає відпускні під час щорічної відпустки, соціальні виплати, отримання банківських кредитів, майбутню пенсію тощо.
Слід зазначити, що для роботодавців передбачена відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків та порушення норм законодавства щодо нарахування і виплати заробітної плати.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві наголошує, що кожен працюючий громадянин має стати на захист своїх прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин, інакше це сприятиме розвиткові тіньових схем ухилення від сплати роботодавцями податків, і в результаті – відсутності  стабільних надходжень до бюджету.
Нагадуємо, що в Центрі обслуговування платників ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві за адресою вул. Кошиця, 3, є скринька «Мої трудові права порушуються», до якої  наймані працівники можуть надати повідомлення про порушення трудового законодавства роботодавцями.
ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213649.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua