Тимур Хромаєв зустрівся з представниками найбільшої спотової біржі Китаю BOCE

05 дек, 08:29

Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв провів зустріч з генеральним директором спотової товарної біржі Китаю Bohai Commodity Exchange Co. Ltd. (BOCE) Ян Доншенгом.
 
На зустрічі обговорили перспективи розвитку ринку капіталу України, в тому числі сегменту торгівлі деривативами, можливості участі BOCE на українському ринку.
 
Співрозмовники погодились, що передумовою розвитку ринку капіталу України стане ефективне правове поле, яке відповідатиме міжнародним стандартам і вимогам. Зокрема, вдосконалене  законодавство дасть поштовх і розвиток ринку деривативів.
 
Тимур Хромаєв розповів представникам делегації Bohai Commodity Exchange Co. Ltd. про дії регулятора по імплементації в правове поле України міжнародних стандартів і директив Євросоюзу, зокрема і про законопроект щодо регульованих ринків та деривативів, який розглядається Верховною Радою України.
 
Нагадаємо, даний законопроект передбачає комплексне врегулювання функціонування регульованих ринків у відповідності до директив ЄС та міжнародних стандартів. При його розробці врахована передова міжнародна практика, насамперед Рекомендації Міжнародної асоціації свопів та деривативів (ISDA), Принципи регулювання та нагляду за ринками товарних деривативів (IOSCO), а також останні законодавчі зміни в Європейському Союзі, Директиву Євросоюзу про ринки фінансових інструментів (MiFID II),  Регламент про ринки фінансових інструментів (MiFIR) та Регламент про позабіржові похідні інструменти, центральних контрагентів і торгові репозиторії (EMIR). 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213673.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua