Податківці разом із керівниками неприбуткових організацій обговорили зміни в податковому законодавстві

05 дек, 12:34

Днями  в ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська відбулася зустріч заступника начальника ДПІ – начальника управління податків і зборів з юридичних осіб Тетяною Вікторівною Конашенко, в.о. заступника начальника управління – начальника відділу податку на прибуток управління податків і зборів з юридичних осіб Наталією Олексіївною Маріловою з керівниками неприбуткових установ та організацій району, на якій обговорено особливості перереєстрації неприбуткових організацій.

У рамках зустрічі заступник начальника ДПІ у Кіровському районі – начальника управління податків і зборів з юридичних осіб Тетяна Вікторівна Конашенко проінформувала присутніх про основні положення «Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з Реєстру», затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 13.07.16 № 440.

В.о. заступника начальника управління – начальник відділу податку на прибуток управління податків і зборів з юридичних осіб   Наталія Олексіївна Марілова зазначила, що для включення до Реєстру, неприбутковій організації необхідно подати до контролюючого органу реєстраційну заяву за формою №1-РН і, засвідчені підписом керівника чи представника такої організації й скріплені печаткою (за наявності), копії установчих документів неприбуткової організації (окрім тих, що оприлюднені на порталі електронних сервісів згідно із Законом України ,,Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань” від 15.05.2003 р. № 755-IV).

Також, посадовиця розповіла про порядок заповнення нової форми Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та зазначила, що звітуватись неприбутковим підприємствам, установам та організаціям, визначеними п.133.4 ст.133 Податкового кодексу України,  необхідно у строки, передбачені для подання податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

На завершення зустрічі, учасники отримали відповіді на питання, які їх цікавили та практичні поради щодо застосування податкового законодавства.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213688.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua