Терміни подання декларації з податку на прибуток при переході підприємства на спрощену систему оподаткування з ІV кварталу 2016 року

05 дек, 12:37

ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська повідомляє, що згідно з п. 137.4 ст. 137 Податкового кодексу податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 цієї статті, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік.
Для платників податку, у яких річних дохід від будь-якої діяльності (за врахуванням непрямих податків), визначений за показниками Звіту про фінансові результати (Звіту про сукупний дохід), за попередній річний звітний (податковий) період, не перевищує 20 млн. грн., п. 137.5 ст. 137 зазначеного Кодексу встановлено річний податковий (звітний) період.
Таким чином, якщо платник податку, для якого встановлено річний звітний період, з IV кварталу 2016 р. Переходить на спрощену систему оподаткування, то він зобовʼязаний подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств за 2016 р. Протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем звітного податкового періоду, в якій врахувати фінансовий результат до оподаткування девʼяти місяців 2016 р.
Крім того, враховуючи особливості визначення обʼєкта оподаткування податком на прибуток, такий субʼєкт господарювання разом з декларацією з податку на прибуток повинен подати фінансову звітність за девʼять місяців та за 2016 р. Сплату авансових внесків з податку на прибуток для такого платника не передбачено.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213694.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua