Мирослав Продан: ДФС реалізує експеримент для спрощення контролю на пунктах пропуску

07 дек, 08:41

Про спрощення митних формальностей під час перетину державного кордону повідомив в. о. заступника Голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан під час прес-конференції «ДФС: результати роботи у 2016 році».
За його словами, для спрощеного порядку оформлення осіб та транспортних засобів ДФС спільно з ДПСУ працює над започаткуванням експерименту в пункті пропуску «Нові Яриловичі-Нова Гута» на українсько-білоруській ділянці державного кордону.
Експеримент передбачає поєднання межі зон прикордонного та митного контролю, зупинку автомобіля лише один раз, перевірку подорожуючих без виходу з автомобіля, обмін інформацією між відомчими базами даних ДПСУ та ДФС.
«Ми плануємо, що результатом проведення експерименту стане скорочення часу проходження контрольних процедур, усунення дублювання інформації у базах ДФС та ДПСУ, зменшення фактору людського впливу під час проведення контрольних процедур, що в свою чергу передбачає мінімізацію корупційних ризиків», - пояснив Мирослав Продан.
Крім того, на думку посадовця, спрощенню митних формальностей також сприяє і впровадження спільного митного контролю у пунктах попуску з суміжними країнами:  в даний час спільний контроль осіб, товарів та транспортних засобів здійснюється в 8 пунктах пропуску, розташованих на українсько-польській та українсько-молдовській ділянках державного кордону.
«Процедура здійснення спільного контролю по своїй суті надає переваги для прозорої співпраці українських митників та наших колег з суміжної сторони», - зазначив в. о. заступника Голови ДФС.
Під час свого виступу він також нагадав, що з 1 серпня 2016 року вступили в силу нові (пільгові) ставки акцизного податку на легкові транспортні засоби, що були у використанні.
«З 1 серпня по 4 грудня  здійснено митне оформлення 11 311 транспортних засобів. Зниження ставок акцизного податку суттєво зменшує базу оподаткування, що в свою чергу зменшує остаточну ціну транспортного засобу і сприяє розвитку ринку вживаних транспортних засобів», - підкреслив Мирослав Продан. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213781.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua