Мирослав Продан: Кількість оформлень за принципом «єдиного вікна» зросла втричі

07 дек, 08:43

В.о. заступника Голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан відзвітував про стан справ на митниці, наголосивши на збільшені митних надходжень. Так, за результатами 11 місяців поточного року митні платежі зросли на 32% до відповідного періоду 2015 року. Планові показники перевиконано на 7,2%. Таким чином, понад план забезпечено 14 млрд. гривень.
Посадовець також відзначив позитивні результати, досягнуті в сфері організації митного контролю. Зокрема, мова йшла про започаткований обмін інформацій між контролюючими органами та митницями за принципом «Єдиного вікна».
«На даний час окремі митниці до 30% митних оформлень здійснюють за цим принципом, ми відмічаємо позитивну динаміку щодо зростання цього показника», - зазначив Мирослав Продан.
Він додав, що від часу запровадження принципу «єдиного вікна» кількість митних оформлень з його застосуванням зросла втричі - від 6 тисяч заявок у вересні до 18 тисяч у листопаді.
При цьому ніякі штампи контролюючих органів на товаросупровідних документах не проставляються, як це було раніше.
«ДФС вживає заходів щодо як найширшого застосування «єдиного вікна» при митному оформленні товарів за рахунок удосконалення нормативно-правової бази взаємодії органів доходів і зборів та контролюючих органів, скороченням кількості документів, необхідних для проведення видів контролю та збільшення  кількості місць митного оформлення.
Сподіваюсь, що найближчим часом переважна кількість суб’єктів господарювання буде використовувати «єдине вікно» для здійснення процедури митного оформлення», - підкреслив посадовець. 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213782.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua