Підприємці-спрощенці Донеччини збагатили місцеві скарбниці на понад 430 мільйонів гривень

09 дек, 11:40

За одинадцять місяців поточного року від малого та середнього бізнесу Донецької області місцеві бюджети отримали 432 мільйона гривень, що на     100 мільйонів гривень перевищує минулорічні надходження.
Понад 50% від загальної суми надходжень єдиного податку забезпечили фізичні особи – підприємці, сплативши понад 221 млн грн. Порівняно з відповідним періодом 2015 року сплата податку фізичними особами зросла на 25,5 млн гривень.
Від сільгосппідприємств – платників єдиного податку четвертої групи, які використовують земельні угіддя області, за підсумками одинадцяти місяців надійшло понад 137 млн грн, що на 60 млн грн більше показників відповідного періоду минулого року.
Натомість підприємства – спрощенці Донеччини сплатили 72,5 млн грн єдиного податку, що на 15 млн грн перевищує показники одинадцяти місяців 2015 року.
Слід зазначити, що єдиний податок належить до трійці лідерів в формуванні місцевого бюджету регіону, тому діяльність фіскальної служби Донеччини направлена на створення максимально сприятливих умов для роботи малого і середнього бізнесу, відтак і зростання податкових надходжень.
Додатково повідомляємо, якщо суб’єкт господарювання з 1 січня 2017 року має намір змінити систему оподаткування, необхідно подати заяву до фіскальних органів. Ознайомитись із пам’яткою щодо граничного строку подання заяви можна за посиланням http://dn.sfs.gov.ua/media-ark/news-ark/277105.html.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213879.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua