Як оподатковуються подарунки, надані профспілкою

12 дек, 11:32

ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська нагадує, що відповідно до статті 165 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається вартість дарунків, якщо їх вартість не перевищує 50 відсотків однієї мінімальної заробітної плати у розрахунку на місяць, встановленої на 1 січня звітного податкового року, за винятком грошових виплат у будь-якій сумі.
Таким чином, подарунок, наданий профспілкою своїм членам, вартість якого не перевищує 50 відсотків мінімальної зарплати (у 2016 році – 689 грн.) в місяць, не оподатковується. Сума перевищення вартості подарунку оподатковується податковим агентом, в даному випадку профспілковою організацією, з використанням коефіцієнта за ставкою 18 відсотків.
Статтею164 Кодексу встановлено правила визначення суми податку у випадку, якщо додаткові блага надаються у негрошовій формі.
Відповідно з п. 164.5 ст. 164 Кодексу під час нарахування доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені згідно з цим же Кодексом, помножена на коефіцієнт, який обчислюється за такою формулою:
К = 100 : (100 - Сп), де:
К - коефіцієнт; Сп - ставка податку, встановлена для вказаних доходів на момент їх нарахування.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/213924.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua