Способи для ліквідації ТОВ

19 дек, 15:41

Припинення бізнесу — то завжди складна справа. Особливо, коли річ йде про велику організацію типу товариства. Й чим складніше це робити, тим більше шансів, що можна припуститися серйозних помилок, які потім можуть обернутись штрафами або й кримінальною відповідальністю. Саме тому варто довіряти це професіоналам.

Тим паче, що ліквідація ТОВ може проходити кількома різними способами, у кожного з яких є свої особливості. Самий найлегший варіант, коли сам власник вирішує його розпустити. Це самий швидкий спосіб в тому випадку, коли у ТОВ немає заборгованості ні перед ким.

Є інший варіант — ваш бізнес можуть поглинути, або ви вирішуєте що більш доречно провести злиття. Зі зміною власника чи аукціонерів, й зміною статусу — колишнє товариство перетворюється у філію або підрозділ більшої компанії. Колишній власник, у цьому випадку, перестає відповідати за колишнє ТОВ.

Може просто пройти зміна директора й засновника. Це вже юридично складний процес. Траплялися випадки, що навіть після такого закриття колишній власник продовжував по закону відповідати за товариство (хоч й не підозрював про це), хоч його права й були повністю передані новому власнику.

Банкрутство — ще одна з популярних причин закриття товариств. Зробити це досить легко, але складно впевнити податкову, що головна причина — саме банкрутство. Окрім того, якщо проводити неграмотну політику керування ТОВ під час цього процесу, можна значно погіршити ситуацію.

Є й інші варіанти. Але до них прибігають не так часто, як до описаних вище.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/214185.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua