Залучення інвестицій у будівництво та ефективний діалог бізнесу та влади сприятиме зростанню економіки, - Парцхаладзе

20 дек, 11:44

Створення привабливого інвестиційного клімату та ефективна співпраця бізнесу та влади сприятиме розвитку будівельної галузі та зростанню економіки. На цьому наголосив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на V Національній конференції учасників ринку сталевого будівництва.
«Сталеве будівництво має великі перспективи в реалізації потужних інфраструктурних проектів. Наше завдання - усунути бар'єри і створити для бізнесу сприятливі умови роботи. Ми залучили міжнародних партнерів, що готові допомогти у реалізації реформ у будівельній сфері. Спільно з профільними експертами з BRDO, Всесвітнього банку, Українського центру сталевого будівництва та ін. працюємо над вдосконаленням ДБН та приведенням їх у відповідність до сучасних вимог. Окремий важливий сегмент – напрацювання якісного інвестиційного портфелю. Тільки спільними зусиллями всіх учасників ринку ми зможемо забезпечити зростання нашої економіки», - зазначив Лев Парцхаладзе.
За його словами, всі ці кроки нададуть можливість суттєво покращити позиції України у рейтингу «Ведення бізнесу» за показником «Отримання дозволів на будівництво». «У 2013-му, завдяки активній законодавчій роботі, нам вдалося піднятися на цілих 145 пунктів і зайняти 41 місце за цим показником. Зараз, виконавши ряд необхідних заходів, прагнемо увійти до 50-ки», - підсумував Лев Парцхаладзе.
У 2016 році Мінрегіон розпочав проведення аналізу структури ринку сталеконструкцій та системи регулювання відповідних відносин, економічної і соціальної ефективності відповідної діяльності в рамках виконання завдання Мінрегіону щодо перегляду регуляторних актів. За результатами готуються пропозиції щодо вдосконалення регуляторних актів та технічного регулювання у будівництві.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/214229.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua