НКЦПФР розглянула 19 справ за фактами маніпулювання цінами на фондовому ринку

22 дек, 08:49

20 грудня 2016 року уповноваженими особами НКЦПФР (Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку) колегіально в рамках системної протидії маніпулюванню цінами на фондовому ринку розглянуто 19 справ за фактами порушення законодавства у вигляді маніпулювання цінами на фондовому ринку.
 
Зокрема, Комісією встановлені численні факти маніпулювання цінами з боку ТОВ «ІНВЕСТИЦІЙНА КОМПАНІЯ «АТЛАНТА КАПІТАЛ», ТОВ «ФОНДОВИЙ ФОРЕКС», ТОВ «ФК «АТЛАС», ТОВ «СВІССІНВЕСТ».
 
Операції з ознаками маніпулювання цінами здійснювались ними у другому півріччі 2014 року – першому півріччі 2015 року з акціями ПАТ «АРДЕР», ПАТ «АКВА ДІДЖИТАЛ», ПАТ «ЛІЗИНГОВА КОМПАНІЯ «ПРИВАТ-АГРО», ПАТ «КЛАСИК-ТРЕЙД», ПАТ «ХІМВОЛОКНО ПРОЕКТ».
 
Операції здійснювались переважно в останні робочі дні місяців, у які відбувались біржові торги, за результатами таких операцій формувався певний біржовий курс акцій емітента, який не відповідав показникам фінансово - господарської діяльності. Операції із зазначеними цінними паперами відбувались лише на ПАТ «ФОНДОВА БІРЖА ПФТС» серед обмеженого кола учасників біржі.
 
Розглянувши всі 19 справ в комплексі, Комісія прийняла рішення об’єднати справи у відношенні кожного звказаних юридичних осіб в одне провадження і за встановленими численними фактами маніпулювання цінами застосувати до кожного товариства фінансову санкцію у розмірі 200 тис грн.
 
Станом на 20.12.2016 року, за фактами маніпулювання цінами на фондовому ринку НКЦПФР порушено 154 справи, з них протягом поточного року розглянуто та прийнято рішення у 84 справах за даним видом правопорушення. За результатами розгляду накладено фінансових санкцій на загальну суму 5,44 млн грн, у відношенні 8 торговців цінними паперами застосовані санкції у вигляді анулювання ліцензії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/214292.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua