У Криму зафіксовано падіння заробітної плати

26 дек, 17:41

Станом на жовтень поточного року середня заробітна плата в Криму за даними всіх підприємств і організацій склала 24,9 тисяч рублів, і це майже на п'ять відсотків менше, ніж у вересні 2016 року.

Такі дані наводить Кримстат у новому звіті. Порівняно з жовтнем минулого року середня зарплата на півострові збільшилася всього на 3,6 відсотків. У звіті Кримстата йдеться про те, що індекс реальної зарплати на півострові в жовтні цього року в порівнянні з показниками вересня склав 94,3 відсотка, порівняно з показниками жовтня минулого року – 95,3 відсотка. У період з січня по жовтень поточного року реальна зарплата в Криму зросла лише на 2,6 відсотків порівняно з аналогічним періодом 2015 року.

Крім того, на півострові зростає розмір заборгованості по зарплатах – станом на початок грудня сума заборгованості збільшилася до 72 мільйонів 219 тисяч рублів. Що стосується цін на різні послуги, товари і продовольчу продукцію, то вони ростуть набагато швидше, ніж зарплати. Кримчани постійно скаржаться на зростання цін на основні продукти і комунальні послуги.

businessua.com


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/214335.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua