НКЦПФР повідомляє про заміну свідоцтв акціонерним товариствам у зв’язку з перереєстрацією ПАТ на ПрАТ

03 янв, 12:31

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) інформує про зміну типу акціонерними товариствами та заміну свідоцтв про реєстрацію випуску акцій.
 
У період з 26 по 30 грудня 2016 року тринадцять акціонерних товариств – ПрАТ «Чернігівмедтехніка», ПрАТ «Київський ремонтно-механічний завод», ПрАТ «Конвеєр», ПрАТ «Западинське», ПрАТ «Київмедрембуд», ПрАТ «УКРХУДОЖПРОМ», ПрАТ «Молнія», ПрАТ «Центральне конструкторське бюро «Маяк», ПрАТ «Кривбастехнопром», ПрАТ «Завод «Прилив», ПрАТ «Бориславський завод продовольчих товарів», ПрАТ «Закарпатавтотранс», ПрАТ «Фірма «Нафтогазбуд»  – пройшли процедуру заміни Свідоцтва про реєстрацію випуску акцій у зв’язку зі зміною найменування в частині зміни типу акціонерного товариства з публічного на приватне.
 
Свої документи на заміну свідоцтва до Комісії надали – ПрАТ «Агропереробник», ПрАТ «Жежелівський кар`єр», ПрАТ «Центральне конструкторське бюро «Маяк», ПрАТ «Кривбастехнопром», ПрАТ «Завод «Прилив», ПрАТ «Хустський кар`єр», ПрАТ «Холдингова компанія «Еко-Дім» .
 
Всього за період з 1 травня по 30 грудня 2016 року 256 акціонерних товариств змінили тип з ПАТ на ПрАТ.
 
Перелік акціонерних товариств, які у вказаний період отримали нове свідоцтво про реєстрацію випуску акцій, а також перелік товариств, які надали документи на заміну свідоцтва, додається.
 
Нагадаємо, що з 1 травня 2016 року після набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав інвесторів» у публічних акціонерних товариств (ПАТ) з’явилась можливість за бажанням змінити тип на приватне акціонерне товариство (ПрАТ).
 
До уваги фондових бірж! Згідно вимог чинного законодавства в обігу на фондових біржах можуть перебувати лише акції ПАТ. Акціонерні товариства, які змінили тип з ПАТ на ПрАТ, повинні бути виключені з біржових списків фондових бірж.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/214467.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua